Ingrediente
- 500 g fasole verde
- un piept mare de pui
- 3 linguri bulion
- 1 căţel mare usturoi
- 1 ceapă mare
- 3 linguriţe de ulei
- sare
- piper
Mod de preparare
Începe prin a prăji pieptul de pui tăiat cubuleţe sau fâşii în puţin ulei şi adaugă usturoiul pisat. Sunt suficiente 5 minute de călire, după care adăugăm ceapa şi mai lăsam încă pe atât. Adăugăm 200 ml de apă peste şi lăsam la foc mic până se înmoaie puţin ceapa şi cât să scadă apa.
Revenim cu fasolea verde, pe care o lăsam şi pe ea la călit cât să se rumenească puţin. Peste întreaga compoziţie obţinută adăugăm sare şi piper, bulionul şi încă două pahare cu apă. Dăm focul mai mare şi lăsăm preparatul pe foc până scade.
Se poate asezona cu mărar după preferinţe.
Poftă bună!