Friptură de porc cu suc de portocale
Ingrediente
1/4 ceaşcă cu oţet de mere
1 lingură cu sos de soia
1/2 ceaşcă cu suc de portocale
1/2 ceapă, tocată mărunt
1 liguriţă cu rozmarin uscat
1 linguriţă cu salvie
2 linguriţe cu sare
1 căţel de usturoi mare, zdrobit
1/2 ceaşcă cu sos pentru grătar
4 cotlete de porc
Mod de preparare
Amestecă într-un vas oţetul, sosul de soia, sucul de portocale, ceapa, rozmarinul, salvia, sarea, usturoiul şi sosul pentru grătar. Pune carnea într-o pungă de plastic, adaugă sosul obţinut şi sigilează. Lasă-l la frigider timp de 6-8 ore, sau pe timpul nopţii.
Scoate sosul din pungă şi pune-l într-un vas la foc pentru câteva minute.
Carnea se găteşte pe grătar, timp de 6-8 minute. În ultimele minute, unge carnea cu sosul obţinut.