Ingrediente
1 crap de 1 kg,
3 linguri ulei,
1 ceapă,
1 morcov,
1 pătrunjel,
ţelină,
4 roşii,
o ceaşcă cu mazăre,
o ceaşcă cu fasole verde,
piper, sare
Mod de preparare
Se curăţă peştele, se taie în bucăţi, se sărează şi se lasă deoparte până se pregăteşte zarzavatul.
Se căleşte în ulei ceapa tăiată felii, iar când este transparentă se adaugă un morcov, un pătrunjel şi ţelină, tăiate felii;
când acestea încep să se înmoaie, se adaugă roşiile, mazărea, fasolea verde tăiată în bucăţi şi piper.
Când sunt aproape fierte, se pun două linguri de ulei şi peştele şi se lasă să fiarbă înăbuşit la cuptor.
Mâncarea trebuie să fie scăzută; dacă se observă însă că scade prea tare şi peştele nu este încă gata, se mai adaugă puţină apă. Se serveşte rece.