Jamie Oliver: Friptură de vită condimentată
Ingrediente
8 bucăţi de carne de vită pentru friptură
o lingură de cimbru proaspăt sau uscat
un vârf de linguriţă cu seminţe de chimen
o mână de oregano proaspăt sau uscat
2 căţei de usturoi
sare de mare
2 linguri cu ulei de măsline extravirgin
zeama de la o lămâie
Mod de preparare
Într-un mojar, pisează cimbrul, seminţele de chimen, oregano, usturoiul şi sarea.
Adaugă uleiul de măsline şi zeama de lămâie, amestecă, apoi unge fiecare bucată de carne cu acesta.
Bucăţile de carne pot sta la marinat de la cinci minute, până la 8 ore, în funcţie de preferinţele tale.
Prăjeşte apoi bucăţile de carne într-o tigaie, în funcţie de preferinţe.
Lasă-le să se răcească timp de 5 minute, pentru că astfel vor deveni mai suculente.