LASAGNA
Mancaruri / 20.05.2013

Ingrediente

- 1 cutie foi de lasagna - 50 g cascaval ras SOS 1(BOLOGNESE): - 400 g carne tocata - 400 ml suc de rosii - 1 ceapa - 3 catei de usturoi - 3 linguri ulei de masline - Sare - Oregano SOS 2 (BECHAMEL): - 300 g smantana - 1 lingura de faina - 100 g cascaval ras - 50 ml lapte - 3 linguri ulei de masline - sare

Mod de preparare

SOS 1 (BOLOGNESE): - ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in uleiul de masline,pana cand devin sticloase - se adauga carnea tocata si se caleste pana cand se coaguleaza - se toarna sucul de rosii si se fiebe cca 5 minute - se adauga oregano sis area, dupa gust SOS 2( BECHAMEL): - se incinge uleiul ,dupa care se adauga faina si se prajeste putin(cat sa se lege,nu sa devina maronie!) - se adauga smantana si se amesteca , pana se lichefiaza - se adauga cascavalul ras sis are dupa gust si se da cateva clocote MONTARE: - intr-un vas termorezistent dreptunghiular se toarna un strat se sos Béchamel si unul de sos Bolognese( cc 1 polonic din fiecare) - se aseaza un strat de foi de lasagna - se alterneaza pana la epuizarea ingredientelor, astfel incat sa se termine cu sos, iar la final se presara cascavalul ras - se da la cuptorul preincalzit pentru 45 de minute - se serveste calda,taiata in dreptunghiuri

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro