Ingrediente
4 pulpe de pui
o cană de mazăre
un morcov
o ceapă mare
un ardei gras
2 ouă
o linguriţă de unt
6 linguri de griş
sare, piper
Mod de preparare
Fierbe pulpele de pui în apă cu o linguriţă de sare. Între timp prepară aluatul pentru găluşte. Într-un vas amestecă două ouă cu o linguriţă de unt şi cu un strop de sare. Poţi adăuga şi alte condimente, după gust. Mai apoi, toarnă griş puţin câte puţin şi nu te opri din amestecat, până când linguriţa nu lasă urme adânci în amestec. După ce fierbe carnea de pui, scoate pulpele şi pune-le pe un fund de lemn, iar apa las-o pe foc să fiarbă. În ea vei prepara găluştele. Cât timp găluştele stau la fiert, poţi pune la foc mic, într-o tigaie cu puţin ulei, ceapa, morcovul şi ardeiul gras, tăiate mărunt. La final, vei adăuga şi mazărea cu puţină apă în care a fiert carnea de pui. Laşi să fiarbă câteva minute. La final, adaugi găluştele fierte şi garniseşti cu diferite condimente.