Ingrediente
1,5 kg cartofi 2 cepe 2 morcovi 2 ardei capia rosii 4 rosii 4 linguri bulion 6 linguri de ulei un praf de sare un praf de piper macinat 2 linguri delikat de legume o leg. patrunjel verde o leg. marar verde
Mod de preparare
Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi, ii spalam si ii punem la fiert.Pe la jumatatea fierberii adaugam delikatul de legume. Curatam si spalam cepele, morcovii si ardeii capia, dupa care ii tocam.Intr-o tigaie punem uleiul si cand s-a incins adaugam ceapa, amestecam si dupa 4-5 minute adaugam morcovii, ardeii si rosiile taiate.Mai lasam putin sa se patrunda si ii adaugam in oala in care fierb cartofii .Intr-un castronel cu 4-5 linguri de zeama dizolvam bulionul si il adaugam peste cartofi la fiert. Potrivim cu un praf de sare, adaugam un praf de piper macinat, mai fierbem putin, oprim focul , adaugam verdeata taiata marunt si acoperim oala. Pofta buna !