Ingrediente
2 kg midii 50 Gr. unt 1 ceapa 3 catei usturoi 400 ml vin alb suc de lamaie si coaja rasă 1 salvie 1 crenguta de rozmarin frunze 3 cimbru 2 linguri faina 1 fir patrunjel tocat(2 linguri) smântână proaspătă 200 ml
Mod de preparare
Curăţaţi midiile bine, dacă nu v au fost curatate de vanzatorul de unde le ati cumparat. Se dizolvă 30 g unt şi prăjiti cateii de usturoi ,intregi si ceapa tocata marunt , şi scoateti usturoiul cand incepe sa devina galbui. Cand ceapa devine sticloasa,se adauga vinul alb, suc de lamaie si coaja, şi se lasă să se evapore.Se adaugă salvie, rozmarin, cimbru,tocate fin. Adaugati midiile la un nivel ridicat de flacără şi lăsaţi-le descoperite, apoi temporar scoateţi-le din tigaie şi eliminate unul câte unul, valva fără scoici atacat; în acelaşi timp vă rugăm să restrângeţi lichid rămase în tigaie, şi atunci când acesta va fi uscat suficient, adaugati unt 20 g, foarte incet, pentru a evita formarea de noduli, faina cernuta, şi lasă toate îngroşa (va dura câteva momente). Înainte de a lua sosul de pe foc, se Adauga smantana, pătrunjel şi midii, făcându-i să sară în tigaie câteva ori, pentru a amestec cu sosul. Serviti midiile fierbinti cu o lingura de patrunjel deasupra şi piper; În cazul în care doriti,puteţi servi midiile si cu crutoane prăjite anterior.
Buna seara, Consider eu ca am ceva experienta in alea bucatarie si am incercat aceasta reteta dar nu este OK de loc......un sfat prietenesc nu faceti asa ceva...