Miel cu ciuperci
Mod de preparare
Se apropie Paştele şi trebuie să-ţi pregăteşti lista cu reţete specifice. O mâncare delicioasă, cu carne de miel şi ciuperci este una dintre variantele de preparate pentru masa de Paşti. Dacă nu ţii post, poţi "exersa" până atunci, ca să îţi surprinzi invitaţii.Ingrediente:
- 750 grame de carne de miel, tăiată în bucăţi mici
- 400 grame ciuperci,
- 1 lingură cu unt
- 1 ceapă mică,
- 1 ceaşcă cu apă,
- 2 linguri cu smântână,
- 1 linguriţă făină,
- piper şi sare.
Preparare:
Se prăjesc în aceeaşi cratiţă, cu o lingură de unt, bucăţile de carne, ceapa tăiată mărunt şi ciupercile spălate şi tăiate felii subţiri. Se adaugă sare. Când începe totul să se rumenească, se toarnă ceaşca cu apă şi se lasă să scadă.
Dacă scade prea mult, se mai adaugă apă.
Înainte de servire, se amestecă smântâna cu făina şi piperul, se toarnă peste mâncare şi se lasă să dea în clocot.