Ingrediente
100 gr orez, 50 gr zahar, 250-300 gr prune uscate , 25 gr faina, 50 ml ulei , 1 baton de scortisoara.
Mod de preparare
Ingrediente 6 portii – Mancare de prune cu orez 100 gr orez, 50 gr zahar, 250-300 gr prune uscate , 25 gr faina, 50 ml ulei , 1 baton de scortisoara. Mod de preparare Orezul se fierbe in 500 ml apa cca 20 min. Prunele se tin in apa calduta cca 2-3 ore, sa se inmoaie, dupa care se spala bine si se pun la fiert intr-o cratita cu 1l apa si batonul de scortisoara. Cand prunele sunt aproape fierte se ia cratita de pe foc , se indeparteaza batonul de scortisora si scoate prunele intr-un bol. Se formeaza sosul – intr-o cratita se pune uleiul si faina, amestecand pana se incinge, se adauga zaharul si se amesteca bine, pana incepe sa se inroseasca. Se adauga zeama de la fiertul prunelor , amestecam, adaugam orezul fiert si prunele . Mancarea se lasa sa fiarba cca 5 min la foc mic. Se serveste rece.