Orez cubanez
Mancaruri / 13.04.2010

Mod de preparare

O reteta autentic cubaneza, simpla si foarte colorata.

Ingrediente:

Un ananas mic, proaspat, o cana de orez, doi ardei grasi rosii, un ardei verde, un ardei iute mic, o conserva mica de porumb, o conserva de fasole fiarta, o legatura de marar, ulei, sare, pipe.

Preparare:

Curata si taie in bucatele ananasul si caleste-le pana sa coloreaza, in putin ulei incins. Adauga ardeii, tocati bucatele, acopera si lasa sa se inabuse. Pune putina sare si piper. Separat caleste orezul in ulei, pana se ingalbeneste usor. Stinge orezul cu trei cani de supa (preparata din concentrat de supa) sau cu apa. Lasa sa ajunga din nou la fiert si adauga amestecul de ardei cu ananas, boabele de fasole scurse bine si spalate cu apa si boabele de porumb. Da totul la cuptor, vreme de 40 de minute. Trebuie sa amesteci de vreo doua ori, pentru ca ingredientele sa se combine. Cand este aproape gata, pune marar tocat marunt si amesteca pentru ultima data.

Sfat Eva: Poti pune in aceasta mancare si bucatele de carne de pui, rumenite putin, sau sunca. Poti folosi si ananas din conserva, iar sucul, combinat cu apa, il poti folosi ca sa stingi orezul. Orezul o sa fie dulceag.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro