Orez la cuptor, cu usturoi
Mancaruri / 10.03.2009

Mod de preparare

O reteta excelenta si foarte usor de preparat. Orezul cu usturoi poate fi si o garnitura gustoasa pentru fripturi sau oua ochiuri.

Ingrediente si cantitati:


1 1/2 cana orez
4 1/2 cani apa
3-4 catei de usturoi
sare, piper - proaspat macinat, dupa gust
ulei

Mod de preparare:


1. Taie usturoiul foarte marunt.
2. Intr-o cratita inalta, care poate fi introdusa la cuptor, incinge uleiul.
3. Pune apa la fiert.
4. Incinge cuptorul.
5. Introdu usturoiul in uleiul incins si, imediat dupa el, orezul. Caleste bine, amestecand cu o lingura de lemn, pana orezul devine usor auriu.
6. Apoi, toarna apa fierbinte peste orez, adauga piper proaspat macinat si sare, dupa gust, si introdu vasul la cuptor. Orezul este gata atunci cand toata apa din vas s-a evaporat. Nu este nevoie sa amesteci.

Se obtin 6 portii.

Sfat Eva: Serveste orezul cu o lingura cu smantana pe deasupra si patrunjel proaspat, tocat.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro