Ingrediente
Pentru aluat:
4 linguri de făină de secară
2 linguri de ulei de măsline
sare de mare
apă cât să formezi un aluat.
Pentru topping:
1 ceapă roşie medie
1 ardei
2 conserve mici de ton în ulei
ulei de măsline
3-4 linguri suc de roşii
oregano uscat
busuioc proaspăt (opţional)
sare
piper negru
porumb (opţional)
măsline kalamata (opţional)
felii de brânză pentru sandviş/mozzarella
parmezan ras.
Mod de preparare
Pentru a face aluatul se amestecă ingredientele şi se frământă câteva minute. Apoi se împarte aluatul în două părţi şi se întinde cu ajutorul unui făcăleţ cât mai subţire. Se pune câte o lipie într-o tigaie încinsă (fără a pune ulei), se lasă 1-2 minute, după care se întoarce pe partea cealaltă. Se dă focul la mic, se aranjează ingredientele pentru topping şi se mai lasă pe foc până se topeşte brânza (4-5 minute).
Ai opţiunea de a pune ingredientele pentru topping crude sau de a le căli înainte. Dacă preferi ultima variantă pune într-o tigaie ceapa, ardeiul, porumbul şi lasă-le la călit cu ulei de măsline. Adaugă la final tonul, sucul de roşii, piperul, oregano, busuiocul şi sarea.