Pogacele cu jumari din Banat
Mancaruri / 03.03.2013

Ingrediente

500 gr faina,un cub drojdie proaspata(25 gr.),1 ou,2 linguri untura rece,200 ml.lapte caldut,o lingurita zahar,sare 250 gr.jumari porc macinate,piper 1 ou si chimion pt. ornat

Mod de preparare

-Se amesteca faina cu untura intr-un castron apoi in mijloc se pune laptele caldut cu drojdia dizolvata,oul,sarea si se amesteca energic pana avem un aluat ferm. -Separat jumarile se macina cu masina de carne apoi se amesteca cu piper si sare dupa gust rezultand o pasta. -Aluatul se lasa la dospit 30 min. apoi se intinde pe masa de lucru si pasta de jumari se pune pe aluat intinzand-o in mod egal.Se impatureste aluatul se pune 15 min. intr-o folie la frigider iar aceasta operatie se repeta de 3 ori. -La final se intinde aluatul de 3 mm.si cu un pahar se taie pagacelele se pun in tava cu hartie de copt,se lasa sa creasca inca 15 min. apoi se ung cu ou si se presara pe ele chimion,se pot baga la cuptor la 190 grade 15-20 min. Pofta buna alaturi de un pahar de bere sau vin !!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro