Pui cu piure de pastarnac
Mod de preparare
Un fel delicios si foarte usor de preparat. In plus, inedit.Ingrediente: un pui, ulei, sare, piper, usturoi, un pahar de vin alb, o lingura de pasta de tomate, o telina si jumatate de kilogram de pastarnac, o nuca de unt si o cana cu lapte, 100 de grame de nuca.
Preparare:
- Pune la fiert, in aburi, pastarnacul si telina. Taie carnea de pui, dupa ce ai scos oasele, in bucatele.
- Pune carnea la prajit, in ulei incins. Adauga si usturoiul si, cand carnea s-a rumenit putin, pune vinul si pasta de tomate. Acopera si lasa totul sa fiarba inabusit si sa scada. Pune sare si piper.
- Cand au fiert legumele, paseaza-le fierbinti, adauga unt si lapte, ca la un piure obisnuit. La final, pune nuca macinata fin sau strivita marunt, dupa cum iti place.
- Serveste puiul alaturi de piureul de pastarnac. Mancarea merge cu salata verde sau cu salata de spanac.
pare foarte bun puitul asta cu piure dar eu ma gandesc ce trebuie sa pap pt ca sant insarcinata si nu am voie de prajeli.poate imi dati si mie o reteta.multumesc