Quiche cu pui si legume
Mod de preparare
O mancare spornica si usor de facut. Poti folosi si carne de pui si resturi de carne ramase de la o friptura. Cantitatile sunt pentru sase portii.Ingrediente: 250 grame faina, opt oua, un varf de cutit de sare, 100 grame unt din frigider, 1-2 linguri apa rece, de la gheata, un piept de pui sau doua pulpe de pui, un ardei gras, o mana de ciuperci, un dovlecel, sase oua, 50 grame cascaval, 150 grame smantana, o legatura de patrunjel, sare, piper, ulei.
Preparare: Cerne faina intr-un castron, adauga un ou intreg si sarea. Amesteca, adauga untul bucati si framanta cu degetele, adaugand, putin cate putin, si apa, pana iti iese un aluat sfaramicios. Aduna aluatul, inveleste-l in folie de plastic ca sa nu se usuce si lasa-l, 30 de minute, la frigider.
Pregateste tava, o forma rotunda si adanca de cel putin trei centimetri. Unge tava cu unt si tapeteaz-o cu faina.
Da intr-un clocot carnea de pui. Scoate oasele, pielea, si tai-o bucatele. Caleste carnea in ulei, pana se rumeneste putin, impreuna cu un catel de usturoi. Adauga putina apa si lasa carnea sa fiarba.
Intinde in tava aluatul - direct cu degetele si podul palmei.
Taie ardeiul, ciupercile si dovlecelul, fasii sau bucatele, dupa cum iti place. Caleste-le in putin ulei, pe rand, si rastoarna-le in scoica de aluat. Adauga si carnea de pui. Adauga cascavalul bucatele.
Bate ouale, amesteca-le cu smantana si verdeata taiata marunt, potriveste de sare si piper, toarna totul peste celelalte ingrediente si coace quiche-ul in cuptorul incins circa 40 de minute, la foc potrivit.
Mihaela, ai nevoie de un ou pentru aluat si inca sapte pentru umplutura. Deci opt... apare in text la ingrediente si precizarea "sase oua" dar este o gresala, care imi apartine... SCUZE!
cate oua trebuie pana la urma, opt, sase sau 14 ?