Ingrediente
300 g vinete 300 g dovlecei mici (zucchini) cate 1 ardei gras rosu, verde si galben 300 g rosii 2 catei de usturoi 1 lingurita rozmarin proaspat 1 lingurita cimbrisor proaspat 7 linguri ulei de masline, sare si piper macinat
Mod de preparare
Se spala legumele, se scurg si se curata. Se taie in cubulete sis e sareaza. Se taie dovleceii in felii. Se taie ardeii in patru, li se indeparteaza cotorul si peretii interiori, se spala si se taie fasii. Se oparesc rosiile, se decojesc, se scot semintele, iar pulpa se taie cubulete. Se curata ceapa si usturoiul, ceapa se taie in cubulete mici, iar usturoiul se piseaza. Se spala verdeturile, se usuca prin stergere si se toaca foarte marunt. Sw preseaza vinetele intre doua prosoape de hartie pentru a se usca si se prajesc in ulei, intr-o tigaie mare. Se scot, iar apoi se prajesc pe rand dovleceii si ardeii, in cate 2 linguri de ulei. Se caleste ceapa si usturoiul in uleiul ramas. Se aseaza legumele pe straturi intr-o oala, incepand si terminand cu vinetele. Peste fiecare strat se presara sare, piper, ceapa, usturoiul si verdeturi. Se fierb acoperit la foc mediu, timp de 20 minute, fara a amesteca.