Rețetă ușoară de vară: paste cu avocado
Mancaruri / 16.06.2017

Ingrediente

1 pachet de paste la alegere
1 avocado
1/2 cană cu pătrunjel sau busuioc proaspăt (sau ambele)
1 cățel de usturoi
1/2 linguriță de sare
2 linguri de ulei de măsline
coaja rasă de la 1 lămâie

Mod de preparare

Se umple o oală cu apă sărată și se pune pe foc. Când dă în clocot, se adaugă pastele și se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau până când devin al dente.
 
Între timp, fructul de avocado se spală sub un jet de apă rece, se curăță de coajă, se taie în jumătate și i se scoate sâmburele. Cățelul de usturoi se curăță. Se adaugă fructul de avocado, frunzele de pătrunjel sau busuioc spălate în prealabil, usturoiul curățat, uleiul de măsline, coaja rasă de lămâie și sarea într-un blender sau un procesor alimentar și se pasează până când obții o compoziție omogenă.
 
În momentul în care pastele sunt gătite, se scurg de apă, se lasă în oala în care au fiert și se adaugă sosul de avocado. Se servesc imediat.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro