Retete de primavara
Mancaruri / 13.04.2010

Mod de preparare

Dupa o iarna lunga, trufandalele trebuie sa intre in meniul de zi cu zi. Ce poate fi mai bun si mai sanatos decat mancarurile proaspete, preparate chiar inainte de masa de pranz (pentru ca toate sunt gata in 30-45 de minute) sau de cina, cu verdeturi, legume proaspete, suc de lamaie si sosuri aromate.

Mancarurile de primavara sunt pline de vitamine si minerale, atat de necesare organismului privat de acestea, pe tot parcursul iernii.

Retetele pe care Eva ti le propune sunt inedite, si combina aroma verdeturilor si a legumelor proaspete cu orez (in reteta de orez cubanez) si pui, sau cu fructe exotice.


Mazarea verde, fasolea verde si tanara, broccolii si spanacul sunt vedetele acestor preparate. Incearca si retetele cu ierburi aromate, dar si mancarurile verzi, toate fiind retete delicioase, si foarte potrivite in aceasta perioada a anului. Toate retetele au ingrediente pentru sase portii.

 

 

   Supa de mazare

 

   Mancare verde, greceasca

   Ravioli cu sos de spanac

   Pui cu mango si dovlecei

   Orez cubanez

  • ricamil, vineri, 07.05.2010 16:31
    interesant

    Multumesc ,Otilia Ignat pt aceste retete pe care si eu le am facut si sunt chiar decente la pret si le gasim toate ingredientele la supermarketuri...si sunt f gustoase si pline de "primavara" numai cine nu e informat nu poate gati cu mango,ghimbir ,ananas,rucola,untisor,frunze de papadie,leurda si alte cele care le gasim si in natura noastra romaneasca,numai sa cauti...eu gatesc sanatos si n eplace f mult cu stima ricamil

  • Otilia Ignat, luni, 26.04.2010 15:53
    @ILONA

    Draga mea, culmea este ca in retete evit sa folosesc ingrediente fandosite, cum spui tu! Singura chestie mai sofisticata, cel putin in acest articol poate ca este ghimbirul si poate fulgii de migdale, in rest lucruri pe care le gasesti in orice magazin. Dar si ghimbirul si fulgii de migdale sunt in magazine si au preturi absolut decente. Cat despre mango, iti spun ca este in orice supermarket, la raionul de fructe si ca in general doua fructe merg pe la vreo 5-6 lei. Adica rezonabil! Mai mult retetele sunt mereu de sezon. Retetele scrie sunt preparate pe care eu le-am gatit anterior familiei mele! Culmea este ca mie nu-mi plac lucrurile sofisticate, sau cele pe care vrei sa le faci si nu poti din cauza ingredientelor. Cauta in retetele mele si ai sa vezi ca am dreptate! Cu drag si simpatie Otilia.FA22

  • ILONA, luni, 26.04.2010 15:22
    retete

    mereu, in fiecare articol, prezentati numai retete straine care, cu regret, nici nu plac si nici nu ttotdeauna le poti face, lipsind multe din ingrediente in magazinele noastre.....nustiu de ce nu prezentati retete romanesti, care sa le poata folosi toate gospodinele.....dati numai prostii....... faceti o rubrica aparte cu retete straine si una cu retete si sfaturi specifice romanilor, ar fi mai frumos si mai normal.... va fandositi atita cu strainataturile.....

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro