Retetele bunicii (II)
Mod de preparare
Am invatat primele taine ale bucatariei de la bunica. De la ea am inteles ca, a face mancare te face extrem de feminina. Mai tarziu am descoperit, singura, ca este chiar sexy sa stii sa faci mancare. In consecinta, cand sunt in pana de idei, apelez la caietul cu retete al bunicii.Mancarurile ei simple si aspectoase mi-au bucurat copilaria. Uluitor de usor de facut, preparatele din caietul buncii au reusita garantata.
Secretul aromei din prajiturile bunicii
Am sa-ti spun si un secret din bucataria bunicii: cumpara doua batoane de vanilie. Sunt scumpe, dar merita. Iar in final vei face economie si vei castiga un plus de aroma. Pregateste un borcan curat cu capac si pune in el un amestec facut din: o parte zahar pudra, o parte zahar tos. Amesteca. Adauga in borcan batonul de vanilie, intreg sau taiat in doua, trei bucati. Inchide-l bine si pastreaza-l intr-un loc racoros la intuneric (dar nu in frigider). Foloseste zaharul din borcan in loc de zaharul vanilat din comert. Miroase divin, este natural si extrem de spornic. Completeaza din cand in cand zaharul din borcan.
Cartofi taranesti cu ceapa
Salam de biscuiti
Placinta cu fructe a bunicii
Placinta cu dovleac