ROSII UMPLUTE
Mancaruri / 19.07.2013

Ingrediente

• 4 lingura bulion • 1 buc. oua • 10 lingurita ulei • 3 buc. ceapa alba • 1 leg patrunjel • 1 varf sare • 1 leg cimbru • 0,5kg carne tocata de vita • 0,5kg carne tocata de porc • 100 gr orez • 1 kg.rosii potrivite • 1 varf piper macinat • 1 lingura faina

Mod de preparare

Se curata ceapa, se spala , se toaca marunt, se caleste cu putin ulei intr-o tigaie, se adauga bulionul si se amesteca. Se spala orezul, dupa care se lasa intr-un castron cu apa rece. Peste carnea tocata se adauga ceapa prajita,orezul scurs de apa, patrunjelul taiat marunt , cimbrul sfaramat in palma, ouale batute, un praf de sare si un praf de piper dupa gust si se amesteca bine pana se uniformizeaza. Se spala rosiile, se taie circular , se scot capacele, se scoate miezul si se umplu cu amestecul obtinut, iar la urma se pun inapoi capacele la rosii,dupa ce au fost trecute prin faina. Se presara pe fundul oalei 3-4 lastari tineri de vita de vie si 5-6 frunze de vita de vie (sa nu se arda rosiile), se aseaza rosiile in oala de fiert circular de la exterior la interior , se completeaza cu apa,se fierbe la foc mic 40 minute. Se toaca miezul rosiilor marunt,se adauga peste rosiile umplute,se completeaza cu apa si se da la cuptor 30 minute. Pofta buna !

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro