Spanac cu ciuperci si pui (Franta)
Mancaruri / 06.05.2010

Mod de preparare

Rafinat si gustos.

Ingrediente: 1 kg spanac, 500 grame ciuperci proaspete, 100 grame unt, doua cani cu lapte , o lingura de faina, un piept de pui, sare, piper, o legatura de patrunjel verde, o legatura de usturoi verde, 2 oua, 2 linguri de pesment, 100 grame cascaval ras (parmezan).

Preparare:

Taie pieptul de pui in bucatele si caleste-l bine in putin ulei. Cand s-a rumenit, adauga o cana de lapte si lasa puiul sa fiarba.

Spala bine spanacul si fierbe-l in apa cu sare. Scurge-l si toaca-l marunt. Curata ciupercile, taie-le in bucati mari si pune-le la calit in putin ulei, cu un parf de sare. Adauga, cand s-au inmuiat putin, usturoiul verde tocat marunt si legatura de verdeata.

Pune untul la topit si adauga o lingura de faina. Amesteca si stinge totul cu o cana de lapte. Adauga, in sos, spanacul tocat. Bate oualele si incorporeaza-le in spanac, apoi adauga ciupercile calite impreuna cu usturoiul si bucatele de pui, scurse bine de sos, si o parte din cascavalul ras.

Unge un vas cu unt si tapeteaza-l cu pesmet. Pune amestecul in vas, presara deasupra restul de cascaval si da totul la cuptor pentru 40 de minute.

  • huhurezramona, vineri, 12.11.2010 23:39
    GUSTOS

    AM SA INCERC SI EU PARE DELICIOS

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro