Supa crema de castane si crema de hrean
Mod de preparare
Este o supa eleganta care merita servita la o masa speciala. Se potriveste unui dineu, unde scopul este sa-ti lasi fara replica mesenii! Cantitatile sunt pentru sase portii. Serveste supa in castroane, eventual cu paine prajita. Daca vrei ceva mai traditional, incearca supa crema de dovleac.Ingrediente: 500 grame ciuperci, 100 grame piure simplu de castane, o radacina de hrean, 100 grame parmezan, un litru de supa de legume (poti folosi cuburi sau sa o prepari din trei cartofi, doua cepe, o telina mica, un pastarnac si doi morcovi, taiati in bucatele si fierti in apa cu sare, intr-o oala cu capac), trei linguri de smantana, doua linguri cu suc de lamaie, doua cepe rosii, un catel de usturoi, cimbru, ulei de masline.
Preparare:
1.Curata si da prin razatoare hreanul. Amesteca parmezanul cu o lingura-doua de smantana si o lingura de suc de lamaie. Potriveste de sare si piper.
2. Curata ciupercile si ceapa. Taie ciupercile bucatele si ceapa marunt. Curata si toaca usturoiul.
3. Incinge putin ulei intr-o tigaie. Caleste ceapa, apoi adauga ciupercile si usturoiul. Caleste-le bine, apoi adauga piureul de castane. Lasa totul pe foc 10 minute, pentru ca aromele sa se combine. Desfa amestecul cu supa si transfera continutul intr-un vas incapator. Lasa amestecul sa dea in clocot.
4. Adauga restul de smantana. Potriveste de sare si piper.
5. Serveste supa in castroane, cu o lingurita de crema de hrean deasupa.