Ingrediente
400 g aluat foitaj
2 dovlecei
250 g brânză de capră
3 linguri ulei de măsline
2 cepe
o legătură ceapă verde
100 g miez de nucă
sare
piper
Mod de preparare
Mai întâi toacă mărunt ceapa uscată, apoi pune-o într-o tigaie unsă cu o lingură de ulei şi căleşte-o timp de 7 minute, până se înmoaie.
Taie dovleceii pe lungime şi pisează brânza de capră într-un castron.
Pune hârtie de copt pe fundul unei tăvi şi întinde aluatul de foitaj. Presară peste aluat ceapa călită, jumătate din brânza de capră şi feliile de dovlecel. Pune tarta în cuptor şi las-o la temperatura de 180 de grade Celsius timp de o jumătate de oră. Când aluatul e rumenit iar dovleceii capătă culoare, opreşte focul, scoate tava şi presară deasupra ceapa verde tocată, cealaltă jumătate din cantitatea de brânză de capră şi miezul de nucă, adăugând şi puţin ulei de măsline.