Ingrediente
piept de pui dezosat 400 g
pulpe de pui dezosate 700 g
piper negru, proaspăt macinat
cimbru uscat
usturoi
ceapă 50 g
ulei 50 ml
vin alb 100 ml
dovlecei 200 g
ardei gras 200 g
vinete 200 g
morcovi 150 g
ţelina 150 g
roşii cherry 150 g
cartofi 200 g
ciuperci Champignon 150 g
ceapa 100 g
suc de roşii 250 ml
pătrunjel verde 1 legatură
Mod de preparare
Pieptul şi pulpele de pui se taie cuburi, se amestecă cu marinata pregatită din ulei de măsline, sare, piper negru, cimbru uscat şi vin alb. Se acoperă vasul şi se ţin la rece 30 de minute.
Usturoiul şi ceapa se curăţă şi se taie mărunt. Dovleceii, vinetele, ciupercile se taie cuburi. Ţelina, cartofii şi morcovii se curăţă şi se taie cuburi.
Ardeiul gras se curăţă de cotor şi seminţe şi se taie careuri. Roşiile cherry se blanşează 1-2 minute şi se introduc în apă cu gheaţă şi se decojesc. Se taie jumătăţi.
Se prepară sosul de tocană: se soteaza ceapa în puţin ulei, se adaugă carnea de pui, se sotează împreună 3 minute, apoi adaugăm legumele: morcovi, telină, dovlecei, vinete, ardei gras, ciuperci. Cartofii se adaugă lângă legume după ce adaugăm 500 ml apă fierbinte, se mai fierb împreună 10 minute, Adăugăm usturoiul tăiat mărunt şi roşiile cherry, sucul de roşii şi mai fierbem 10 minute. Dacă este necesar, asezonăm cu sare şi piper.
Se serveşte cu pătrunjel verde proaspăt tocat.
Reţetă recomandată de bucătarii Unilever Food Solutions
oare exista ceva mai gustos nu am cuvinte ce aroma ce gust sa nu uitati sa puneti cimbru uscat vin alb si patrunjel fara ele nu are aroma