Mod de preparare
Vrei un fel de mâncare delicios, cu legume de sezon? Vinetele greceşti sunt preparatul ideal. Le poţi pregăti destul de uşor şi sunt cu adevărat gustoase.
Ingrediente:
3 vinete mijlocii,
1 lingură cu făina,
3 capăţâni de usturoi,
4 roşii,
3 linguri de ulei,
1 linguriţă cu zahăr,
sare după gust
Preparare:
Vinetele se taie felii, se opăresc câteva minute în apă clocotită cu sare şi se ţin jumătate de oră la scurs.
După ce s-au scurs, e dau prin făină şi se păjesc în ulei.
Se curăţă usturoiul, se toacă şi se căleşte în puţin ulei, apoi se adaugă roşiile decojite, tăiate în bucăţi potrivite, zahărul şi sarea.
Se lasă acoperite la foc mijlociu până ce usturoiul s-a înmuiat.
Se aşază vinetele pe farfurie, iar deasupra se toarnă sosul de roşii şi usturoi.
bun,bun.................................................................................................................
La aceasta mancare merg foarte bine si masline;le,adaogate fara samburi imopreuba cu usturoiul,in loc de sare