Zacuscă de peşte cu roşii
Mancaruri / 13.12.2011

Ingrediente

1,500 kg peşte de orice tip,
100 ml ulei,
2 linguri făină,
1 castravete în oţet,
1 morcov,
1 pătrunjel,
500 g roşii,
1 ceapă,
2 foi de dafin,
10 boabe piper,
sare.

Mod de preparare

Se curăţă peştele, se spală şi se taie felii.
Se sărează, se dă prin făină şi se prăjeşte în uleiul încins.
Separat se fierb cu puţină apă un castravete murat în oţet, un morcov şi un pătrunjel, toate tăiate felii.
Între timp se fierb roşiile şi apoi se dau prin sită, să rămână numai pulpa.
Se amestecă cu zarzavatul şi cu castravetele fiert, se adaugă puţină ceapă prăjită şi se potriveşte de sare.
După câteva clocote, se adaugă peştele prăjit, frunza de dafin şi boabele de piper.
Se serveşte rece.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro