Ce să nu porți niciodată la sala de fitness. 6 reguli
Modă / 19.09.2018

Poate nu te-ai gândit până acum, dar hainele, pantofii și chiar lenjeria intimă pe care le porți la sala de fitness îți pot afecta antrenamentul.

Tricoul din bumbac, bustiera veche și colanții foarte strâmți nu sunt deloc alegeri bune. Iată ce să nu porți niciodară la sală:

Haine 100% din bumbac

În mod obișnuit, hainele din bumbac sunt de preferat în locul celor sintetice, dar nu și când vine vorba de ținutele pentru sală sau alte activități fizice intense. Bumbacul absoarbe fiecare strop de transpirație, ceea ce te va face să simți ca și cum ai purta un prosop ud. Cu cât o haină este mai umedă, cu atât bacteriile se vor dezvolta mai repede în interiorul fibrelor, mai ales dacă o porți pentru o perioadă lungă. Iar pielea care se atinge de un astfel de material umed și plin de bacterii poate fi afectată de infecții fungice, avertizează specialiștii citați de stylecaster.com. În locul bumbacului, optează pentru materiale special concepute pentru sport, care lasă pielea să respire.

Pantofi sport vechi

Specialiștii recomandă ca pantofii sport să fie înlocuiți după ce parcurgi cu ei aproximativ 480 de km. Dar pentru că este dificil să ții evidența kilometrilor, trebuie să acorzi atenție altor detalii care te anunță că este cazul să înlocuiești pantofii sport cu unii noi.
"Îți dai seama că pantofii tăi sport sunt prea vechi atunci când modelul de pe talpă s-a tocit. Dacă talpa este plată și modelul nu se mai observă, este cazul să-ți iei pantofi noi", declară specialistul în terapie fizică Jasmine Marcus.
Problema cu pantofii vechi este aceea că îți oferă mai puțină susținere și protecție și nu reușesc să absoarbă șocul fiecărui pas. De asemenea, zonele tocite pot afecta în timp alinierea tălpii pe sol, afectând apoi genunchii și șoldurile.

Sutien obișnuit sau sutien de sport lărgit

Nu purta niciodată la sală un sutien obișnuit. Nici un sutien pentru sport mai vechi, lărgit, nu este o idee bună. Dacă nu porți un sutien special, care să-ți ofere susținere, nu doar că sânii se vor balansa în timp ce faci sport, dar riști să te confrunți după antrenament cu dureri de spate și de umeri, mai ales dacă ai sânii medii sau mari. O altă problemă este întinderea țesuturilor sânilor, care provoacă în timp pierderea fermkității și aspectul de sâni lăsați. 
Investește într-o bustieră sau un sutien special concepute pentru sport, care îți vor oferi suficientă susținere la fiecare antrenament.

Bijuterii

Dacă îți este teamă să-ți lași bijuteriile la vestiar, lasă-le acasă. Nu este o idee bună să le porți la sală. De exemplu, un lănțișor cu pandantiv ți se va lovi de față și piept în timp ce alergi sau ți se va agăța de căști dacă asculți muzică în timpul antrenamentului. Nici inelele nu sunt o idee bună. Dacă îți place să ridici greutăți, un inel ar putea să afecteze prinderea greutății sau să-ți rănească pielea și degetul. Pe de altă parte, e ușor ca presiunea unei greutăți să zgârie inelul sau piatra. 

Haine prea strâmte

Hainele de comprimare, care sunt concepute să permită mișcarea liberă în timp ce comprimă mușchii sunt potrivite pentru sală. Dar hainele cu o mărime mai mică sau complet strâmte nu sunt deloc recomante. "Hainele nu trebuie să fie atât de strâmte încât să limiteze mișcările. De exemplu pantalonii scurți care te împiedică să te apleci sau să faci o fandare sau topurile care nu îți permit să ridici brațele deasupra capului", declară pentru womenshealthmag.com antrenorul personal Robert Herst. Hainele de antrenament care te strâng afectează circulația sângelui, provocând crampe musculare, iar bustierele prea stâmte te împiedică să respiri corect.

Fața acoperită de machiaj

Machiajul și antrenamentele la sala de fitness nu fac o echipă bună. Atunci când transpiri, murdăria și sebumul se acumulează sub stratul de farduri, ceea ce duce la apariția iritațiilor și coșurilor. Dai naștere în acest fel unui cerc vicios: folosești și mai multe produse de machiaj pentru a ascunde acneea. Este recomandat să mergi la sală cu tenul proaspăt spălat, pe care ai aplicat o cremă hidratantă sau o cremă cu factor de protecție solară dacă te antrenezi în aer liber.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro