Coco Chanel în imagini prețioase: La 79 de ani, "Mademoiselle" avea o energie uimitoare

Modă / 20.11.2014

Instantaneele surprinse în august 1962 de fotograful Douglas Kirkland o arată pe legendara doamnă a modei franceze lucrând cu pasiune la faimoasele sale colecții.

În august '62, celebrul fotograf Douglas Kirkland a avut privilegiul de a se afla timp de trei săptămâni în preajma creatoarei de modă Coco Chanel. El a reușit să o surprindă în timp ce lucra cu pasiune și cu o energie de nestăvilit, pe când avea aproape 80 de ani, la colecțiile care au rămas un reper fundamental în istoria modei.

Kirkland a lansat recent o carte, publicată în ediție limitată, în care a inclus toate pozele pe care le-a făcut cu cinci decenii în urmă. Volumul "Coco Chanel: Three Weeks/1962" are 144 de pagini și include 118 imagini alb-negru cu faimoasa creatoare..


Douglas Kirkland avea 27 de ani când a pozat-o pe Coco Chanel. Lucra pentru Look magazine și a petrecut fiecare zi cu "Mademoiselle" - Coco a refuzat tot timpul să i se spună "Madame", în pofida vârstei și a faptului că merita cu prisosință supranumele și statutul de Doamnă - în momentele de liniște din apartamentul ei din hotelul parizian Ritz și în clipele febrile de dinaintea unei prezentări epocale la Versailles.

"Părul ei era negru sub pălăria pe care n-am văzut-o deloc s-o fi dat jos", povestește Kirkland, acum ajuns și el la 80 de ani. "La 79 de ani, ea încă avea o postură impecabilă și stătea dreaptă ca o balerină. Nu cântărea mai mult de 40 de kilograme și se mișca încoace și încolo cu multă energie. Toată lumea o respecta foarte mult. Făcea observații pertinente și nu-mi amintesc să nu fi fost de acord cu ea", o evocă autorul.


Coco Chanel purta des perle și ținutele pe care le croia, iar dacă ieșea își punea ochelarii. Și întotdeauna, desigur, nelipsita pălărie.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro