29
Roberto Cavalli se intoarce la stilul anilor '70 pentru colectia Just Cavalli AW 2015!
Modă · Colectii / 22.10.2015

Este pentru prima oara, dupa multi ani si numeroase colectii lansate, cand designerul Roberto Cavalli renunta la “animal print” ca tema principala pentru linia young a brand-ului, Just Cavalli. De data aceasta, nu s-a mai inspirat din natura si nici din calatoriile sale  in toate colturile lumii, ci din arta, arhitectura si stilul anilor ’70.

O atmosfera retro-disco invaluie colectia de toamna-iarna 2015 (disponibila in exclusivitate in Romania in magazinul Sport/Couture, situate la etajul 1 al Baneasa Shopping City sau pe www.sportcouture.ro) in care Roberto Cavalli a mixat imprimeuri indraznete cu nuante tari, materiale cu texturi aparent diferite, forme si volumetrii intr-o colectie “statement”, ideala pentru lunile de toamna-iarna.

“Este un loc imaginar, unde caldura romantismului fuzioneaza cu stilul tehno-formal”, a declarat designerul care a combinat intr-un mod creativ dantela cu catifeaua, pielea intoarsa si matlaseuriler cu materialele peliculizate. Predomina negrul si griul in paleta cromatica a colectiei, dar acestea sunt dinamizate de nuante caramel, burgundy, galben mustar, oranj, nuante calde de maro si rosu exploziv. La acestea a adaugat imprimeuri Paisley, specifice anilor ’70, forme geometrice mari, inspirate din stilul Bauhaus si pene de strut cu influenta asiatica pentru o nota suplimentara de dramatism.


Din punct de vedere al lungimilor si stilurilor abordate, colectia este foarte diversificata: de la rochii si fuste mini, pana la piese lady-like peste genunchi, haine maxi, pantaloni skinny, jachete supradimensionate sau dimpotriva stranse pe corp, ce acopera toate nevoile vestimentare.  Este o colectie in care, minimalismul si modestia sunt lasate la o parte in favoarea stilului extravagant si opulent cu care ne-a obisnuit Roberto Cavalli si care defineste  o femeie moderna, preocupata sa se reinventeze intr-o societate preocupata din ce in ce mai mult de globalizare si multi-media.
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro