Ce culori se poartă în toamna 2017? 10 tendințe
Modă · Moda de la A la Z / 05.09.2017

În fiecare sezon, Pantone desemnează zece nuanțe drept culorile reprezentative în modă. Toamna 2017 nu face excepție, iar culorile propuse pentru acest sezon sunt de-a dreptul impresionante.

Nuanțele cu aspect elegant, inspirate parcă de pietrele prețioase sunt cele care domină paleta toamna aceasta. 

Pantone este o companie recunoscută în întreaga lume pentru sistemul său brevetat de clasificare a culorilor, folosit într-o gamă largă de industrii, în special cele în care determinarea corectă a nuanțelor este esențială, așa cum sunt printarea sau moda.


Iată care sunt cele 10 culori numite de Pantone drept tendințele sezonului toamnă 2017:


Roșu Grenadine

Roșul puternic este fără îndoială nuanța vedetă a acestui sezon. Este exact ceea ce avem nevoie pentru a adăuga un plus de căldură, luminozitate și pasiune zilelor mohorâte de toamnă. Poți include această nuanță atât în ținutele casual de zi, cât și în cele de seară. O rochie lungă de un roșu aprins va atrage în mod sigur toate privirile.


Vișiniu Tawny Port

O nuanță foarte asemănătoare cu roșul bordeaux: bogată, misterioasă și sexy. Acest ton de vișiniu te va ajuta să-i oferi ținutelor tale un plus de rafinament și eleganță. Încearcă un palton, un pulover sau o rochie de seară în această nuanță fermecătoare.


Roz Ballet Slipper

Un nume foarte simpatic pentru o nuanță adorabilă. Ballet Slipper ("pantof de balet") este o nuanță pudrată de roz, cu tonuri subtile de violet. Această culoare care inspiră feminitate îți va oferi o stare de confort în zilele friguroase de toamnă. 


Caramel Butterum

Un pulover pufos supradimensionat în această nuanță este tot ce îți trebuie pentru a te simți perfect în pielea ta într-o seară răcoroasă de toamnă, după o zi obositoare. Se asortează de minune cu puloverele împletite masiv. De asemenea, este o variantă potrivită și sub forma unei rochii furou pentru o ținută sexy de seară.


Bleumarin Navy Peony

Această nuanță foarte închisă de bleumarin poate fi un înlocuitor perfect pentru negru. O poți folosi cu succes în ținutele office, sub forma unui sacou sau a unei fuste creion, dar la fel de bine se potrivește și în varianta unei rochii elegante de seară.





Gri Neutral

Griul clasic este întotdeauna o opțiune bună pentru ținutele de toamnă. A putut fi observat în cadrul colecțiilor de toamnă pentru 2017 prezentate de Calvin Klein, Gabriela Hearst, Alexander Wang, sau Victoria Beckham.


Verde Shaded Spruce

O combinație între nuanța acelor de pin și cea a pădurilor de foioase, acest tip de verde cu tonuri de albastru are toate șansele să devină culoarea emblematică a sezonului toamnă 2017. Este o culoare excelentă pentru o ținută de seară fermecătoare, fiind purtată deja pe covorul roșu de vedete precum Alicia Vikander sau Amy Adams.


Verde Golden Lime

Descrisă ca o nuanță de pământ, Golden Lime este o combinație caldă de galben-verde. Nu este o culoare ușor de purtat, dar adevăratele pasionate de modă vor găsi modalități de a include acest ton deosebit în ținutele lor. A fost purtată de Adele la Grammy din acest an, dar și de Julianne Moore. Accesoriile precum poșetele sau eșarfele în această nuanță sunt o opțiune interesantă.


Albastru Marina

O nuanță puternică de albastru, dar care inspiră o stare de calm. În acest fel poate fi descris albastrul numit Marina de specialiștii Pantone. Este o culoare care va aduce un plus de prospețime ținutelor tale în zilele mohorâte. 


Cărămiziu Autumn Maple

O culoare care reprezintă perfect toamna, cărămiziul denumit Autumn Maple a putut fi observat în colecțiile pentru acest sezon prezentate de Phillip Lim, Tory Burch, Brock Collection, Delpozo, DVF sau Coach.

Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro