Romanian Design Week anunță programul ediției 2015
Modă · Stiri / 29.04.2015

Expoziția centrală Romanian Design Week 2015 va prezenta peste 130 de designeri și 150 de lucrări. Acestea reprezintă cele mai bune proiecte apărute de la ultima ediție până în momentul de față în domeniile Arhitectură, Fashion, Graphic design, Lifestyle și Design de produs.

În 2015, Olanda este prima ţară invitată la Romanian Design Week, cu sprijinul Ambasadei Olandei la Bucureşti. Intenţia prezenței olandeze în cadrul RDW este aceea de a promova designul olandez, de a împărtăşi cunoştinţe şi experienţe, creând cadrul perfect pentru eventuale colaborări între designerii olandezi şi companiile și designerii români.

"Designul olandez câștigă din ce în ce mai multă recunoaștere și popularitate în întreaga lume, așadar ne bucurăm de oportunitatea de a prezenta creativitatea olandeză în cadrul Romanian Design Week. Cred că mulți vor fi suprinși de modul nostru de gândire excentric și inovator și de felul în care aplicăm tehnologia modernă. Sunt sigur că participarea noastră în cadrul acestei ediții va reprezenta baza unei viitoare colaborări, a unei co-creații și a unui schimb de informații și idei neconvenționale“, declară Matthijs van Bonzel, amabasadorul Olandei.


Programul ediției 2015 promovează designul olandez prin expoziţii, workshop-uri şi întâlniri, iniţiate de designeri şi companii olandeze, ce vor avea loc atât la Hanul Gabroveni, alături de Expoziția centrală RDW, cât şi în alte spaţii din Bucureşti și vor alcătui Traseul designului olandez: Dutch Design Awards Exhibition, Arhitectura textilelor de Freyke Hartemink & Aura Luz Melis, Studioul temporar Design Thinkers de DesignThinkersGroup la Hanul Gabroveni, Povestea lânii de noetsj la The Institute Café, Neverending Story by Sorin Bechira la Grand Cafe Van Gogh și Meniu Special Romanian Design Week la The Artist.


În plus, în programul de anul acesta vor fi reprezentate încă cinci țări europene - Austria, Cehia, Suedia, Danemarca și Finlanda – prin diferite conferințe, dezbateri sau proiecte. Suedia, Danemarca și Finlanda semnează un proiect comun sub numele Nordic Corner, care va include două expoziții și o zonă special amenajată, ce va recrea atmosfera unei case nordice autentice. Vienna Design Week Embassy semnează expoziția interactivă Interpretând Viena, Centrul Ceh din București prezintă instalația “By the clicking an eye” de Ondřej Vicena, Ambasada Suediei și a Finlandei pun în scenă expoziția Tendințe emergente în designul scandinav, curatoriată de Petra Lilja, iar studioul suedez de design Glimpt expune cele mai noi produse din cadrul proiectului Glimpt de România.


Un alt punct important în programul Romanian Design Week este evenimentul Meet the designers. Toții designerii vor fi prezenți în Expoziția centrală și vor întâmpina publicul dornic să-i cunoască și să afle mai multe despre proiectele lor, în cadrul evenimentului special care va avea loc sâmbătă, 23 mai, între orele 11 și 13.

La Hanul Gabroveni, în cadrul Expoziției centrale, vor mai avea loc Intro afternoon talks, două conferințe semnat de Intro - Creează dintr-o perspectivă de marketing și Educația în design: cum se aliniază școala românească la tendințele europene? - expoziția Play&Rewind, prezentată de Unicredit Țiriac Bank și Proiecția scurtmetrajului de animație “Omulan!”, un film de Matei Branea.


Și la fel ca în anii trecuți, harta Romanian Design Week este întregită și de spațiile colaterale, cafenele, boutique store-uri, restaurante, galerii – toate având ca numitor comun preocuparea pentru design. Astfel, pe parcursul celor 10 zile se vor desfășura peste 60 de proiecte, expoziții sau workshop-uri în alte spații din București.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro