Ingrediente
- 400g de linguine sau de spaghete - 90g de prosciutto - 1 lingură ulei de măsline - sucul de la 1 lămâie - 2 gălbenuşuri - 3 linguri de smântână - 1 mână mare frunze de busuioc - 1 mână mare de parmezan ras, plus extra pentru servit
Mod de preparare
1. Se fierb pastele. Între timp, se rupe şunca în bucăţi mici şi se prăjeşte în ulei de măsline până când se rumeneşte şi este crocantă; se pune într-un vas. 2. Se scurg pastele, punând deoparte puţină apă în care au fiert, apoi se răstoarnă în acelaşi vas. Se amestecă laolaltă sucul de lămâie, gălbenuşurile şi smântâna, apoi se adaugă acest amestec în vas împreună cu busuiocul şi parmezanul. Se amestecă adăugând puţin din apa în care au fiert pastele, dacă trebuie, pentru a face un sos cremos care acoperă pastele. Se serveşte cu parmezan ras deasupra, dacă îţi place.