Meniul italienesc: Paste cu roşii
Ingrediente
500 g roşii cherry,
ulei de măsline,
2 căţei de usturoi,
2-3 crenguţe de rozmarin,
1 ardei iute roşu,
350 g paste penne,
2 linguri oţet balsamic,
4 linguri smântână de gătit,
sare, piper,
100 g ricotta,
parmezan
Mod de preparare
Roşiile tăiate pe jumătate se călesc în ulei, peste ele adăugându-se usturoiul tăiat, ardeiul mărunţit şi rozmarinul rupt în crenguţe mici. Aceste legume se lasă pe foc până când roşiile s-au înmuiat, însă în paralel se fierb pastele în apă cu sare.
Peste sosul de roşii obşinut se toarnă oţetul balsamic, smântâna şi se fărâmiţează ricotta. Toată această compoziţie se amestecă bine cu pastele fierte şi se condimentează cu sare şi cu piper.
Pastele se servesc fierbinţi.
faceti macaroane BARILA GUSTOASE