Paste all'Amatriciana
Paste / 08.05.2013

Ingrediente

300 g paste 100 g bacon afumat 150 g muschiulet porc afumat 150 g sunca 100 g cascaval 300 g suc de rosii o lingurita busuioc 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi o ceapa sare piper

Mod de preparare

Tocam marunt ceapa si usturoiul. Carnea o taiem in fasii subtiri, lungi de 4-5 cm. Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei de masline si adaugam ceapa si usturoiul la calit. Lasam doar 1 minut, apoi punem bucatile de carne si mai lasam cam 5 minute sa se caleasca putin si bucatile de carne, iar gustul de afumatura sa se raspandeasca uniform in toata compozitia. Adaugam si sucul de rosii, busuiocul, putina sare si putin piper si lasam totul pe foc pentru aproximativ 15 min. Punem pastele la fiert (orice tip de paste fainoase) intr-un vas adanc, cu apa si o lingurita de sare si le lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet. Cand acestea au fiert, le scurgem de apa si le adaugam peste sosul cu rosii si carne afumata. Amestecam totul cu grija si asezam pe farfurii. Se servesc cu putin cascaval ras deasupra (sau parmigiano daca aveti). Pofta buna.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro