Paste cu fructe de mare
Paste / 17.07.2013

Ingrediente

Pentru 2 persoane: paste (250-300 gr) fructe de mare (400 gr.) 3-4 catei de usturoi 2 rosii o ceasca de suc de rosii/rosii o jumatate de ceasca de apa sare, piper busuioc, oregano ulei de masline

Mod de preparare

Fructele de mare se pun la fiert si se lasa sa dea cateva clocote (cam 3 minute). Sosul se pregateste astfel: intr-o tigaie de teflon punem usturoiul taiat feliute la calit in putin ulei de masline. Lasam pana devine sticlos,amestecand cu o lingura de lemn sa nu se arda. Apoi, peste usturoi adaugam rosiile taiate cubulete, sarea si piperul si lasam 3 minute sa fiarba in zeama lasata de rosii. Adaugam sucul de rosii, apa, busuiocul si oregano si lasam sa mai fiarba pana scade la consistenta dorita. Ideal ar fi sa nu fie nici prea scazut. La final, adaugam in sos si fructele de mare gata fierte si le lasam sa dea cateva clocote. Peste pastele fierte in apa cu sare se aseaza fructele de mare in sosul de rosii. Pofta buna!

  • bogdan, marţi, 26.07.2016 22:30
    paste

    Se gasesc scoici,caracatita si o varietate destul de mare de fructe de mare gata fierte si foarte curate.Pretul este infim.Cred ca nu are rost sa te apuci sa fierbi ore intregi.Gustul nu este schimbat cu nimic.Pofta mare.

  • mircea, duminică, 24.07.2016 22:41
    disputa

    sarut mana, doamnelor, am incercat reteta si este foarte delicioasa. nu inteleg de ce va certati pentru ca cine a gatit vreodata fructe de mare stie ca nu poate fierbe caracatita nici intr-o ora, tot tare e, insa altele fierb..... Apropo, unde este scoala de gramatica?

  • intrebare, luni, 26.01.2015 10:43
    intreb si eu

    Da' tu ai scoala de gramatica facuta?

  • ionescu, duminică, 01.06.2014 19:32
    buna

    daca tu imi demonstrezi ca 3 min se fierb fructele de mare iti dau ce vrei tu,,ce scri prosti aici,,,ai scoala de bucatar facuta,,,

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro