paste cu pancetta
Paste / 30.05.2013

Ingrediente

pastele, pancetta (sau baconul, etc) si passata sau bulionul. ulei de masline,Busuioc.

Mod de preparare

Puneti pastele la fiert in apa multa cu 1/4 de lingurita de sare. Separat in tigaie inceingem uleiul de masline, si cand ii bine incins prajim pancetta pana-i crocanta, al fel cu alte sortimente, trebuie taiate felii subtiri si prajite crocant. Cand sunt gata se scot si se scrug, se pun deoparte si in uleiul care a ramas in tigaie se toarna passata sau bulionul. Se pipereaza, le fiebe putin apoi se gusta de sare, se sareaza dupa gust. Se lasa sa fiarba la foc foarte mic pana-s pastele fierte cum va plac, apoi (daca sosul e prea gros se mai diluaza cu o lingura doua de apa de pe paste) se amesteca cu sosul. Pancetta crocanta se serveste pe deasupra, pastele trebuie sa fie bine “invelite” de sosul de rosii, se presara frunzele de busuioc proaspat si parmezanul ras. O minunatie prin simplicitate si usurinta.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro