Paste cu ton
Paste / 19.07.2013

Ingrediente

• o buc. lamaie • o buc. ceapa alba • 300 gr paste • un praf de sare • 5 linguri bulion • un praf de piper macinat • 2 catei de usturoi • 200 gr ton • 3 litri apa • 2 linguri ulei • 0 foaie de dafin

Mod de preparare

Se fierbe tonul, se separa carnea de oase iar carnea se toaca marunt. Se curata ceapa, se spala, se taie marunt si se caleste in doua linguri de ulei.Se adauga carnea de ton, jumatate de ceasca de apa in care a fiert tonul si se amesteca. Intr-un bol mic se pune bulionul, doua linguri din zeama calda in care a fiert tonul, se amesteca si se adauga in tigaie peste ton.Se mai pune un praf de sare, o foaie de dafin, un praf de piper macinat,usturoiul taiat feliute, se amesteca, se mai lasa 5 minute si se ia de pe foc. Intr-o oala se pun 3 litri de apa la fiert, un praf de sare si cand a inceput sa fiarba se adauga pastele pentru 12-14 minute. Se amesteca incet si repetat fara sa le strivim.Se scoate o bucata si se verifica daca pastele sunt fierte. Se scurg pastele intr-o sita mare, se pun intr-un bol, se adauga tonul, se amesteca si se orneaza cu feliute de lamaie.Se serveste dupa preferinta. Pofta buna !

  • Alex, joi, 29.08.2013 22:31
    Suna bine

    E bun si asa, dar eu in locul tau as pune pastele peste sosul care e aproape gata si l-as mai lasa fiarba un pic

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro