Ingrediente
200-300 g muschi vitel, 200 g ciuperci din saramura, 1/3 pachet unt, 2-3 feliute lamaie, 1/4 - 1/2 lingura pasta ardei capia si ardei iute, suc de rosii dupa gust si consistenta dorita, 2 fire usturoi verde, 25 g maioneza, 1/2 punga spaghette, oregano, sare, piper, amestec proaspat sau de la congelator de verdeata (marar, patrunjel si leustean).
Mod de preparare
Se fierbe carnea de vitel pana cand aceasta devine frageda, dupa care se taie marunt si se amesteca cu ciupercile, la care am scurs in prealabil saramura. Intr-o tigaie de teflon cu capac topim untul pana cand acesta acopera intreaga suprafata a tavii, dupa care stoarcem lamaia si o lasam in tigaie in coaja. Adaugam amestecul de carne si ciuperci impreuna cu oregano, piper si sare dupa gust. Tragem amestecul realizat prin unt timp de 10-12 minute. Adaugam in continuare pasta de ardei, suc de rosii si maioneza. De asemea, taiem usturoiul verde marunt si facem acelasi lucru si cu amestecul de verdeata si il adaugam pe final in tigaie. Lasam preparatul la foc mic pentru alte 5-7 minute. Adaugam in tigaie, in amestecul abtinut, spaghetii sau melcisori pe care le-am fiert in prealabil. Preparatul se serveste cald, alaturi de un pahar de vin alb sau rose demisec.