Mod de preparare
Poti folosi atat spaghettini, cat si spaghetti, in prepararea acestei retete, in ambele situatii salvia dandu-le o savoare speciala.
Ingrediente si cantitati:
300 de grame de spaghettini natur
300 de grame de spaghettini verzi
3 linguri cu ulei de masline
200 de grame de pancetta (sunca foarte subtire), taiata felii
6 fire de salvie
60 de grame de branza uscata de oaie
50 de grame de unt
sare grunjoasa
sare
piper
Mod de preparare:
1. Fierbe toate spaghetele 2-3 minute, intr-o cratita mare, in apa clocotita.
2. Pune o lingura cu ulei de masline si sare grunjoasa, amestecandu-le de doua ori cu o spatula. Scurge-le, pune-le intr-un castron, iar apoi adauga cubulete de unt. Amesteca totul cu doua furculite si pune compozitia la cald.
3. Toarna uleiul de masline ramas intr-o tigaie si pune-o pe foc. Rumeneste feliile de pancetta la foc mare, cate 2 minute pe fiecare parte. Scurge-le pe un servetel si aseaza-le peste spaghettini.
4. Indeparteaza excesul de grasime lasata de pancetta. In aceeasi tigaie, rumeneste pe fiecare parte, cat 1 minut, frunzele de salvie, spalate si uscate. Pune-le peste spaghete, impreuna cu branza de oaie rasa. Pipereaza si sareaza dupa gust, apoi amesteca bine. Se serveste imediat.
Stiai ca: Pancetta este, de fapt, piept de porc, crud, sarat, rulat si uscat, ce poate fi cumparat din bacaniile italiene?
Tare reteta! Mi-a placut la nebunie....:-@