Spaghettini cu salvie
Paste / 07.11.2008

Mod de preparare

Poti folosi atat spaghettini, cat si spaghetti, in prepararea acestei retete, in ambele situatii salvia dandu-le o savoare speciala.

Ingrediente si cantitati:

300 de grame de spaghettini natur
300 de grame de spaghettini verzi
3 linguri cu ulei de masline
200 de grame de pancetta (sunca foarte subtire), taiata felii
6 fire de salvie
60 de grame de branza uscata de oaie
50 de grame de unt
sare grunjoasa
sare
piper

Mod de preparare:

1. Fierbe toate spaghetele 2-3 minute, intr-o cratita mare, in apa clocotita.

2. Pune o lingura cu ulei de masline si sare grunjoasa, amestecandu-le de doua ori cu o spatula. Scurge-le, pune-le intr-un castron, iar apoi adauga cubulete de unt. Amesteca totul cu doua furculite si pune compozitia la cald.

3. Toarna uleiul de masline ramas intr-o tigaie si pune-o pe foc. Rumeneste feliile de pancetta la foc mare, cate 2 minute pe fiecare parte. Scurge-le pe un servetel si aseaza-le peste spaghettini.

4. Indeparteaza excesul de grasime lasata de pancetta. In aceeasi tigaie, rumeneste pe fiecare parte, cat 1 minut, frunzele de salvie, spalate si uscate. Pune-le peste spaghete, impreuna cu branza de oaie rasa. Pipereaza si sareaza dupa gust, apoi amesteca bine. Se serveste imediat.

Stiai ca: Pancetta este, de fapt, piept de porc, crud, sarat, rulat si uscat, ce poate fi cumparat din bacaniile italiene?

  • me, marţi, 18.11.2008 20:27
    ----------

    Tare reteta! Mi-a placut la nebunie....:-@

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro