Tagliatelle cu sos bolognez
Paste / 14.11.2008

Mod de preparare

Tagliatelle sunt o varietate de paste, asemanatoare cu macaroanele. Le gasesti in supermarketuri.

Ingrediente si cantitati:

500 de grame de tagliatelle
350 de grame de carne tocata de vita
200 de grame de morcovi
1 fir de telina
3 cepe
6 rosii
1 lingura cu pasta de tomate
3 linguri cu ulei de masline
400 ml de vin rosu
sare
piper
80 de grame de parmezan

Mod de preparare:

1. Curata morcovii, cepele si spala firul de telina. Apoi toaca-le marunt. Incinge 2 linguri cu ulei intr-o cratita cu capac. Caleste usor toate legumele tocate, timp de 2-3 minute, la foc iute. Adauga carnea tocata si lasa la foc 5 minute, amestecand cu o lingura de lemn. Sareaza, pipereaza, adauga pulpa rosiilor curatate de piele si de seminte, pasta de tomate si vinul rosu. Amesteca si lasa la foc mic 30 de minute. Amesteca din cand in cand.

2. Pune tagliatelle intr-o cratita mare cu apa clocotita, in care ai pus sare si restul de ulei. Lasa-le sa fiarba 4-6 minute, intorcandu-le o singura data cu o spatula.

3. Scurge-le, rastoarna-le pe platoul pentru servit, preincalzit. Toarna deasupra sosul si serveste imediat, cu parmezan ras.

  • teodoru elena, luni, 17.11.2008 12:00
    bucataria italiana

    este f buna si usoara

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro