Vei fi singur de Anul Nou? 8 soluții
Psihologie · Antistres / 26.12.2018

Este dificil să petreci Anul Nou singur, având în vedere faptul că este o sărbătoare asociată cu iubirea sau prietenii. Află ce strategii poți folosi dacă ești nevoit să treci singur în noul an.

Chiar dacă atmosfera ideală de Revelion este o petrecere sau o cină festivă organizată cu prietenii sau jumătatea ta, nu trebuie să te simți deprimat dacă îți vei petrece Anul Nou singur. Poate fi vorba despre anxietate socială sau orice alte circumstanțe care te-au împiedicat să-ți faci planuri pentru noaptea dintre ani.

 
Iată cum poți proceda pentru a evita tristețea sau depresia de Anul Nou:

 
1. Amintește-ți că singurătatea este temporară

Dacă ești singur în noaptea de Revelion de anul acesta, nu înseamnă că va fi la fel și anul următor. În cazul în care este vorba despre anxietate socială, fă-ți o promisiune că vei lua măsuri de îndată ce începe 2020. Solicită ajutorul unui terapeut și ia legătura cu ceilalți prin intermediul forumurilor și al grupurilor online. 

 
2. Gândește-te cum a fost anul acesta

Ultima zi din an este ocazia ideală pentru a reflecta, mai ales dacă ești singur. Analizează cum a fost anul care se încheie în mod obiectiv și gândește-te ce progrese ai făcut față de anul precedent. Bucură-te pentru toate realizările tale, chiar dacă sunt lucruri minore. Este util și să te răsfeți ca premiu pentru reușitele din cursul anului. Poți comanda o carte pe care vrei demult să o citești, rezervă un sejur într-o destinație exotică sau cumpără un set de îngrijire cu uleiuri esențiale.
În cazul în care consideri că anul nu a mers deloc bine gândește-te la ce s-a întâmplat și ce poți face pentru a-ți îmbunătăți rezultatele în anul care va începe. Nu uita că avem cu toții obstacole de depășit și că nu trebuie să renunți la ceea ce-ți dorești. Dacă ai o abordare pozitivă și faci tot ce poți pentru a-ți realiza obiectivele, vei avea succes cu siguranță.

 
3. Privește artificiile

Dacă vor fi lansate artificii în zona unde locuiești ar fi bine să mergi să le privești, chiar dacă ești singur. Potrivit specialiștilor, este util să fii într-o mulțime de oameni pentru a neutraliza singurătatea, iar artificiile te pot ajuta să ai o abordare pozitivă. Dacă îți este teamă de mulțimi sau de aglomerație un astfel de exercițiu te-ar putea ajuta să îți învingi anxietatea.

 
4. Citește o carte

Dacă îți plac nopțile liniștite petrecute acasă de ce să nu transformi Revelionul într-o astfel de ocazie pentru relaxare? Alege o lectură captivantă și petrece noaptea dintre ani citind-o.

 
5. Alege-ți rezoluțiile

Seara de Anul Nou este un moment potrivit pentru a-ți face o listă cu rezoluțiile pentru anul ce va veni. Acestea se pot referi la orice, de la îmbunătățirea obiceiurilor alimentare până la schimbarea stilului vestimentar.
 
Iată câteva exemple de rezoluții utile pentru a învinge anxietatea socială:
 
- dezvoltarea unui stil de viață sănătos prin constituirea unui meniu plin de vitamine, un program de odihnă regulat și mai multe exerciții fizice;
- ameliorarea aptitudinilor sociale: poți începe prin a exersa mici conversații cu prietenii apropiați;
- înfruntarea situațiilor dificile: nu evita provocările, învață să spui mai des „da”, în loc de „nu”;
- exprimarea propriilor sentimente: contează foarte mult să le spui celor din jur ce simți. Ai putea fi surprins de reacțiile lor de sprijin;
- fii recunoscător pentru ceea ce ai: apreciază talentul și abilitățile pe care le posezi. Nu te compara mereu cu cei din jur pentru a regreta că nu ești la fel cu altcineva. Fiecare persoană este unică și își poate pune în valoare în valoare abilitățile aparte și personalitatea.

 
6. Planifică niște telefoane pentru miezul nopții

Potrivit specialiștilor, este util să te sune cineva sau să suni tu pentru a putea vorbi cu altă persoană în timpul numărătorii inverse și pentru a împărtăși primele momente din noul an. Nu trebuie să planifici un apel extrem de lung, ci doar atât cât ai nevoie pentru a face urări și a zâmbi din nou.

 
7. Folosește rețelele de socializare

Dacă nu ai pe cine să suni de Anul Nou poți fi conectat cu ceilalți prin intermediul rețelelor de socializare. Observă ce postări apar de Anul Nou pe Twitter, Facebook și Instagram, pe măsură ce trece pragul dintre ani în diferite colțuri ale lumii.

 
8. Fă ceva obișnuit

Poți trata seara de Anul Nou și ca pe oricare altă seară. Pentru a nu te simți singur poți face curat, poți dormi mai mult sau ai putea să-ți organizezi actele din birou. Nu te lăsa copleșit de atmosfera de sărbătoare dacă îți accentuează emoțiile negative. Este în regulă să faci ceva obișnuit, care nu are nicio legătură cu petrecerile.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro