Nu ajungi nicăieri pentru că nu știi ce-ți dorești cu adevărat
Ți s-a spus vreodată că nu ajungi nicăieri dacă nu știi ce-ți dorești cu adevărat? Ei bine, este adevărat într-o anumită măsură. Intenția concentrată combinată cu acțiunea reprezintă o forță puternică. Dar afirmația este înșelătoare, deoarece nu menționează dificultatea și necesitatea de a te concentra la un scop specific.
Nu știi ce-ți dorești cu adevărat? Atunci nu ajungi nicăieri
Cele mai multe persoane nu știu ce vor. Cred că da, dar de fapt sunt confuze. Știu doar ce nu vor. Nu vor o slujbă plictisitoare. Nu vor să fie sărace. Nu vor să-i dezamăgească pe cei dragi. Iar cunoașterea lucrurilor pe care ți le dorești este cu totul diferită de a ști ce nu vrei. Când știi doar ce nu vrei, intențiile tale nu sunt concentrate.
Cred că putem fi cu toții de acord că atunci când te concentrezi la o cale definită, indiferent care ar fi aceasta, poți face ceea ce ți-ai propus. Dar cum poți alege o cale dacă nu știi ce vrei? Poate că banii nu reprezintă singurul scop al unei persoane. Poate că vrea să facă ceva plăcut în același timp. Poate că nu deține finanțele necesare pentru a face mai multe studii. Realitatea este complicată. Și poate că acesta este motivul pentru care mulți oameni nu reușesc să facă ceea ce și-au dorit. Însă acesta nu este un lucru rău. Mulți oameni nu se încadrează perfect pe o cale predefinită. Atunci când forțezi calea succesului, probabil că nu vei ajunge să cunoști și fericirea.
Dacă vrei să ai succes în mod convențional, să atragi bogății și faimă, trebuie să alegi o cale specifică și să o urmezi exact. Pe de altă parte, dacă nu ești genul de persoană deosebit de preocupată de bogății sau de succes, îți poți căuta domeniul perfect pentru ceea ce te interesează. Este, în schimb, important să nu aștepți prea mult pentru a te hotărî. În fiecare moment în care te gândești și stagnezi, competitorii tăi fac un pas în față. Dar, din nou, poate că viața nu este o cursă și poate că cei mai interesanți oameni urmează propria cale. În plus, un set de obiective specifice este mult mai ușor de realizat decât un scop vag, cum ar fi îmbogățirea. Atunci când ai un set logic de acțiuni care trebuie urmate, este mai simplu. Fiecare realizare pe care o ai te aduce cu un pas mai aproape de obiectivul final.