Poveste adevărată: "Soțul meu are o aventură cu nepoata mea, de-o vârstă cu fiica noastră"
Psihologie · Sentimente si relatii / De Maria Ionescu, 07.07.2013

Acum am 47 de ani și aflu că după o căsnicie frumoasă, de vârsta fiicei noastre celei mari, soțul meu mă înșală cu nepoata, fiica fratelui meu. El are 50 de ani, iar ea jumătate. Nu l-a oprit nici faptul că e de-o seamă cu copila noastră, nici că a trăit și crescut sub ochii lui practic.

Acum 25 de ani, când m-am căsătorit, gândeam că dacă vreodată mi-aș prinde soțul înșelându-mă cu alta aș lupta cu „cealaltă femeie”, indiferent de situație, ca să-mi păstrez bărbatul. Proveneam dintr-o familie destrămată din cauza mamei, care a preferat să ne lase pe noi, doi copii, acasă cu tata, și să fugă în lume cu altul.

 

Tata ne-a crescut cum a știu el mai bine, dar eu toată viața i-am reproșat, ca femeie, că nu a știut s-o aprecieze și s-o țină pe mama lângă noi. Să lupte pentru ea și pentru familia noastră. Acum sunt însă în situația de a înțelege că uneori ești pus în astfel de poziții încât e imposibil să lupți pentru ceea ce credeai până atunci că e atât de clar.

Acum am 47 de ani și aflu că după o căsnicie frumoasă, de vârsta fiicei noastre celei mari, soțul meu mă înșală cu nepoata, fiica fratelui meu. El are 50 de ani, iar ea jumătate. Nu l-a oprit nici faptul că e de-o seamă cu copila noastră, nici că a trăit și crescut sub ochii lui practic. Nepoata mea e ca și fiica mea, a crescut și la noi în casă, am găzduit-o de câte ori a avut nevoie cu studiile, am ajutat-o. Iar ea când s-a ajuns, a terminat facultatea și s-a văzut angajată mi-a luat bărbatul.

E adevărat că ea nu-l vrea definitiv. Pentru că e parșivă și-și dă seama că nu are un viitor cu un bărbat de 50 de ani, însă problema e cu el. Pentru că i-a luat mințile și nu mai poate gândi decât cu ce i-a rămas în pantaloni. Câteva luni am crezut că e bolnav sau că are probleme grave la serviciu, și mă îngrijoram pentru starea lui, pentru nivelul ridicat de stres pe care-l afișa. Până când fiica noastră s-a întâlnit cu ei pe stradă și a înțeles tot. A venit săraca șocată acasă. Vă dați seama ce șoc am avut eu! Când l-am confruntat a recunoscut și ne-a spus senin amândurora că ea, nepoata, este cea care-i aduce acum mai multă fericire decât a avut vreodată. Am rămas mută.

Acum trăiesc un coșmar. El se simte ușurat că ne-a mărturisit și nu se mai ascunde deloc. Eu sunt sfâșiată din cauza incapacității mele de a lua o decizie. Nu pot lupta cu amanta, așa cum eram convinsă că voi face în tinerețe. E nepoata mea, fiica fratelui meu. Și el a aflat cu cine trăiește fiica lui, dar ce poate să facă? Nu pot să renunț nici la o căsnicie de 25 de ani. La tatăl copiilor mei. Deși fiica noastră îl urăște și-mi spune că ar trebui să-l dau afară din casă. De parcă ar fi așa de ușor... dar așa gândeam și eu la vârsta ei, că totul e ușor. Nu e! Ttrăiesc permanent cu un nod în gât și cu rușinea că nu pot mărturisi nimănui ce ni se întâmplă. În afara familiei. Iar familia se dovedește a fi una profund stricată moral.

 

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa [email protected].

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro