Cum să gestionezi situațiile ciudate din social media
Psihologie · Situatii si sfaturi / 29.09.2017

Social media reprezintă o parte importantă a vieților noastre, indiferent dacă vrem asta sau nu. Cei mai mulți oameni intră pe conturile lor cel puțin o dată pe zi din obișnuință, chiar dacă dau doar scroll în news feed. Însă se întâmplă să apară și situații ciudate în social media, pe care trebuie să știi cum să le gestionezi. Iată cum poți face asta!

Modalități prin care poți să manageriezi situațiile ciudate din social media

1. Îți place ceva postat de mult

Fie că ești doar plictisit sau că încerci să afli mai multe despre noul coleg de la muncă, probabil că ai ajuns departe pe contul din social media al unei persoane. Se poate să dai și like la una dintre fotografiile sau postările acelei persoane. Iar în mintea ta, îți imaginezi că persoana respectivă le povestește altor oameni ce ai făcut. În realitate, probabil că nu se întâmplă așa ceva și, în plus, toți am trecut prin asta la un moment dat din viață.


2. Prietenii tăi fac comentarii negative pe pagina ta

Când vine vorba de lumea virtuală, uneori chiar și cea mai nevinovată postare poate fi interpretată într-un mod greșit. Dintr-o dată, s-ar putea să vezi că un prieten pe care îl cunoști de ani de zile face un comentariu negativ asupra unui lucru care nici nu te gândeai că prezintă un punct de interes pentru acesta. Dacă cineva este ofensat de un lucru pe care l-ai scris, recitește și gândește-te dacă mesajul tău ar putea fi interpretat greșit. Dacă greșeala este la tine, rescrie mesajul. Dacă simți că a fost interpretat greșit ceea ce ai scris, poartă o discuție într-un mesaj privat, prin care să poți explica procesele gândirii tale.


3. Vezi poze de la un eveniment la care prietenii tăi au mers fără tine

Frica de a rata lucruri este una reală. Poți suferi atunci când prietenii tăi vorbesc în fața ta despre un eveniment la care nu te-au invitat, însă atunci când vezi pozele cu grupul tău de prieteni care se distrează fără tine, s-ar putea să te simți prost. Data viitoare ține minte că nu cunoști contextul evenimentul. Poate că au ieșit să facă mai multe conexiuni pentru muncă. Poate că toți au un prieten comun pe care nu-l cunoști sau poate că există o limită a numărului de persoane care ar putea fi la evenimentul la care au participat. Oricare ar fi raționamentul lor, nu ai un motiv de supărare. Orice grup are dreptul să aleagă cu cine vrea să iasă. Nu înseamnă că nu te vor invita și pe tine data viitoare.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro