Briose colorate
Retete pentru sarbatori / 17.04.2009

Mod de preparare

Ideale pentru a adauga culoare si savoare mesei de Paste.

Ingrediente:

100g unt inmuiat
100g zahar pudra
2 oua mari
100g faina
amoniu pentru prajituri
coaja si zeama unei lamai
2 linguri cu lapte
100g zahar pentru glazura
colorant alimentar, bombone colorate pentru decorat

Preparare:


Aprinde cuptorul si lasa-l sa se incalzeasca. Aliniaza 12 forme pentru briose din hartie sau folie de aluminiu pe masa.
Amesteca untul si zaharul intr-un bol mare, folosind un mixer.
Bate ouale, adaugandu-le putin cate putin.
Adauga faina, amoniul pentru prajituri si laptele, apoi amesteca pana obtii o pasta omogena.
Toarna amestecul in formele pentru briose.
Pune-le la cuptor si lasa-le pana ce cresc si capata o culoare aurie.
Scoate-le si lasa-le la racit.

Adauga doua linguri cu zeama de lamaie in zaharul pentru glazura si amesteca pana se formeaza o crema.
Imparte glazura in diferite vase si adauga in fiecare vas diferiti coloranti alimentari, astfel incat sa ai glazura de mai multe culori.
Toarna glazura pe prajituri si decoreaza cu bomboane sau fructe confiate asa cum iti doresti.

Timp de preparare: 15 minute
Timp de coacere: 20-25 de minute
Valoare calorica: 171 calorii / portie
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro