Mod de preparare
Vezi aici 100 de reţete de Paşte
Este o reteta pe care merita sa o incerci. Pentru o reusita deplina, iti recomandam sa folosesti vin rosu sec.
Ingrediente si cantitati:
6 cotlete de miel
2 cepe mari
1 morcov mare
1 telina mica
2-3 catei de usturoi
1 cana vin rosu sec
1 cana supa de pui sau de legume
1-2 linguri bulion gros
ulei de masline
cimbru
o frunza de dafin
sare si piper, dupa gust
putin zahar
patrunjel proaspat, tocat, pentru decor
Mod de preparare:
1. Incinge bine cuptorul.
2. Intr-o cratita pentru prajit, pune cotletele in ulei incins si prajeste-le pe toate partile, timp de 15 minute.
3. Curata si taie marunt ceapa, telina si morcovul. Scoate carnea din tigaie si pune, pe rand, ceapa, telina si morcovul. Caleste-le bine 10 minute. Toarna vinul, pune sarea, piperul si bulionul. Adauga cimbrul, frunza de dafin, usturoiul tocat fin si putin zahar.
4. Asaza cotletele intr-un vas termorezistent. Toarna sosul si adauga legumele peste carne. Acopera cu o folie de aliminiu si da totul la cuptor timp de 60-70 de minute.
5. Serveste fierbinte, cu patrunjel proaspat tocat pe deasupra.
6. Drept garnitura, iti recomandam un piure de telina (http://retete.eva.ro/sosuri/piure-de-telina-articol-11728.html).
Se obtin 6 portii.
Vezi aici 100 de reţete de Paşte