Cozonac cu miez de nuca si cacao
Retete pentru sarbatori / 17.04.2013

Ingrediente

1 Kg. faina alba 2 cani lapte dulce 1 cub de drojdie 300 gr. zahar 2-3 linguri de ulei 5 oua 1 lingurita de sare 150 gr. miez de nuca 100 gr cacao 1 sticluta de esenta de rom 1 sticluta de esenta de vanilie 1-2 lingurite nuca de cocos

Mod de preparare

Dizolvam drojdia intr-o cana cu lapte dulce cald si doua linguri de faina .Cernem faina in vasul in care urmeaza sa facem aluatul.Separat intr-un castron se bat 4 galbenusuri , se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar si se toarna peste faina. Peste faina mai adaugam laptele dulce, drojdia dizolvata, o lingurita de sare, sticluta de vanilie si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Acoperim vasul si il lasam sa creasca intr-un loc cald. Miezul de nuca se da prin masina si se adauga laptele ramas, cacaua , sticluta de rom si se amesteca. Cand aluatul a crescut se imparte in doua, se intinde fiecare bucata pe un fund de lemn pe care am presarat faina si deasupra intindem umplutura de cacao si miez de nuci.Se ruleaza ,se aseaza in tavi unse cu ulei si se pun sa mai creasca la loc caldut.Dupa ce a crescut se unge cu galbenusul de la un ou si introducem tavile la cuptorul incins pentru aproximativ o ora la foc potrivit.Cand sunt gata se scot , se face un sirop din apa si zahar si ungem cozonacii si ii dam cu nuca de cocos. Pofta buna !

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro