Friptura de porc cu legume
Retete pentru sarbatori / 17.12.2008

Mod de preparare

Se prepara usor, nu te va tine prea mult in bucatarie, iar gustul este divin.

Ingrediente si cantitati:


800 grame de ceafa de porc
2 cepe, taiate in sferturi
1/2 kg de rosii, taiate in sferturi
800 ml vin alb sec
500 ml supa de carne
4 linguri cu ulei
1 lingura cu mustar
1 foaie de dafin
1 lingurita cu zahar
sare si piper proaspat macinat

Mod de preparare:


1. Ceafa de porc se freaca cu sare si piper si se rumeneste pe toate partile in ulei incins.
2. Se adauga rosiile si ceapa, apoi foaia de dafin si se lasa la inabusit. Se stinge cu vinul alb sec, se acopera cu un capac si se lasa la foc potrivit circa o ora si jumatate. Poti adauga, cand mancarea mai scade, cate putin din supa de carne.
3. Dupa ce s-a facut carnea, se scoate si se adauga in sos sarea, piperul si zaharul, lasandu-l sa fiarba inca 4 minute.
4. Friptura se serveste calda, alaturi de sos, cu o garnitura de cartofi la cuptor.
  • athin, miercuri, 01.07.2015 16:41
    morala

    pe principiul ca cea mai buna leguma este tot carnea

  • paul, duminică, 19.04.2009 13:03
    friptura

    cea mai oribila reteta auzita vreodata ....esti bucatar?????......stai acasa si nu m,ai da sfaturi de 2 LEI....

  • rodica, joi, 18.12.2008 15:56
    fara gust

    reteta este execrabila....

  • rakhel, joi, 18.12.2008 07:40
    pardon

    pardon ,unde sant legumele am vrut sa zic??/

  • rakhel, joi, 18.12.2008 07:38
    altadata

    unde sant zarzavaturile????reteta asta lasa de dorit,,scoti carnea si dupa aceea pui sare in sos??nici intrun caz!!!!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro