Pasca cu branza si stafide
Retete pentru sarbatori / 18.04.2013

Ingrediente

6 oua 5 linguri faina alba un. plic praf de copt o lingura coaja rasa de lamaie si portocala 2 . plicuri zahar vanilinat 12 linguri zahar tos 200 g stafide 700 g branza de vaci 200 g smantana o lingura esenta de vanilie

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri . Se amesteca galbenusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar , branza si smantana. Se ameateca faina cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de branza , se adauga stafidele, coaja rasa de lamaie si portocala , zaharul vanilinat si esenta de vanilie. Se bat bine albusurile cu un praf de sare , zaharul ramas si cateva picaturi de zeama de lamaie.Cand sunt batute bine se adauga in cealalta compozitie cu branza amestecand incet de jos in sus cu o lingura pana la omogenizare . Se imbraca o forma de tarta cu hartie de copt si se toarna compozitia , apoi se da la cuptorul bine incins cam 45-50 minute la foc potrivit. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma apoi se scoate si se pudreaza cu zahar vanilinat.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro